tirsdag den 6. marts 2012

Spilder du også både din tid-, og dine penge?

Du spilder dine penge BIG TIME!! - med mindre du altså tænker dig om, når du går den digitale online-vej - og alle andre markedsføringskanaler, for den sags skyld.

Vi skal bruge vores tid på det vi er gode til, og så trække på eksperterne. Men, aldrig i blinde. Du bestemmer, og du skal sætte retningslinierne for din markedsføring på nettet, sætte dig ind i mekanismerne - og SÅ trække på den objektive rådgiver. Alt andet er helt sort, og her taler vi ikke om "det nye sort"!!

Du kender det godt - den impulsive handling; Mediekonsulenten ringer - har et formidabelt godt tilbud. Måske han er en af de, stadigt eksisterende-, levn fra fortiden... En tryksags- eller postkortsælger, som overbeviser dig... - Tro mig, jeg kender mindst et par stykker af slagsen, på førende branchemedier! "Køb hver tiende visning, det er super billigt, blot få tusinde kroner". Det billigste er ofte det dyreste, også når vi taler om dine markedsføringskroner. Er du en blandt mange, på en "Hjallerup-markeds-lignede" hjemmeside, eller har du valgt site ud fra produkt, seriøsitet, målgruppe, tid og sted? Svaret har du, og tilsvarende ansvaret. Vær ét skridt foran, træk på eksperten...

Kære, annoncør, kære marketingansvarlige.... Vær obs, følg nogle simple regler, en sund skepsis, kend dit produkt, og skynd dig så at få en objektiv konsulent til at assistere dig, når du skal ud i den pulserende medieverden, for at så dine frø, plante din markedsføring. Hvad får du ud af det lige nu, andet end ærgrelse og en barberet markedsføringskonto. Brug gerne et mediebureau, men se dig for. Der er også "studenter-vikarer" blandt mediebureauerne.


Ofte kigges der på klikrate (CTR), men er det altid de høje klikrater, der giver den mest effektive kampagne? Ikke nødvendigvis. Lave CTR kan sagtens vise sig, at være de mest effektive. Blot at du rammer det rette segment blandt dine kunder. Et godt medie, med en dygtig mediekonsulent, vil kunne råde dig. De ved nemlig godt, at god rådgivning betaler sig. Hellere lidt mindre indtjening her og nu, hvis kunden bliver tilfreds. Det kommer mangefold tilbage.


At klikkene ikke nødvendigvis altid er det eneste saliggørende, men en af årsagerne er, ifølge en undersøgelse fra comScore, at "klikkerne" bliver yngre, og ikke nødvendigvis har den største købekraft, men bare er ungdommeligt nysgerrige. Kig på annoncens udformning, målgruppen du vil ramme, mediet, tiden, budskabet, så er det ikke helt skævt. Iøvrigt, så kan du godt drive trafik til din hjemmeside, over tid, uden at det er klikkene de kommer igennem. Se iøvrigt mit blogindlæg omkring at Google virker lidt som en telefonbog...

Undersøgelsen fra comScore, som absolut er et studie værd, viser desuden, at bannerannoncering har en effekt på user behavior. 139 kampagner blev målt over en periode på fire uger, og det viste sig, at websitene fik et 46 % løft i besøgene. I samme periode, ville 38 % være mere sandsynlige som "advertiser-related-keyword" search, og 17 % ville være interesserede i at købe i annoncørernes detailbutikker.

Stay tuned for de næste blogindlæg fra Plusskribenten, hvor der kigges på marketing mix "reach", engagement, løft i besøgene på hjemmesiderne, search/display annoncer, samt konvertering og ROI. Plusskribenten er tilbage...

Skriv gerne tilbage med feedback, og vil du vide mere om brugen af en objektiv rådgiver på det digitale område, så kontakt en...

Nu er du selvfølgelig ikke i målgruppen for ovennævnte, for du gør jo det rigtige... Ahhhr, jeg vover pelsen.... Hvornår har du sidst rystet posen???

Næste "tryksagskonsulent", der ringer og vil sælge dig en digital løsning, så stil krav. Alt andet er helt sort... Ring til den objektive rådgiver, og brug samme som buffer til at screene de mange "tilbud", der kommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar